Translate

maanantai 13. kesäkuuta 2016

Matkapäivä Saksassa 13.6.

Klo 8 paikallista aikaa Finnlinesin saattoauto saattaa matkalaiset ulos laivasta. Lähtijöitä on monta joten ottaa aikansa että päästään kunnolla matkaan.
Johtuuko sitten maanantai-päivästä, mutta kulkijaa ja sitä myöten liikennettä, on todella paljon. Päivään ei montaa pysähdystä mahdu, mutta aamupäivän kahvit käydään juomassa Lüneburgissa (vanha Hansakaupunki) ja sieltä matka jatkuu Celleen. Lounasta nauttiessa muodostuu päätös siirtyä moottoribaanalle jotta matkaa saadaan etenemään toivotusti. Monen mutkan kautta (emmekä siis eksynyt) ja erinäisten tietyömaiden jälkeen moottoribaana aukeaa edessä. Koko meidän neljän hengen retkikunta ällistelee rekkojen määrää moottoritiellä sekä moottoritien varressa olevilla levähdysalueilla. Onko kyseessä rekkojen kokoontumisajot?! No ei varmasti, mutta paljon niitä on.

Saksasta löytyy vielä ESSO

Sadepilvetkin luovuttavat lastinsa retkeläisten niskaan ja poikkeamme kahvitauolle moottoritien kupeeseen. Päätämme jatkaa matkaa Kasseliin asti ja palaamme moottoritien vilinään. Sadetta saadaan ja salamakin pari kertaa välähtää. N. 20 km ennen Kasselin ramppia, liikenne moottoritiellä pysähtyy kaikilla kolmella kaistalla. Syynä ilmeisesti vain liikennemäärät ja tietyöt. Matelemme eteenpäin ja viimein pääsemme ajamaan Kasselin pohjoiselle rampille.
Tämäkin kaupunki vaikuttaa isolta ja  vilkkaalta, mutta hotellimme ei onneksi ole keskustassa. Kirjaudumme sisään hotelliin klo 18:30 missä voi vain todeta että olihan päivä!
Säätieto lupaa huomisellekin sadetta mutta eiköhän sitä silti Bernkasteliin päästä.
Gute Nacht und bis Morgen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti