Translate

keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Matkapäivä 14.6. kohti Moselia

Hotelli Ibis Kassel osoittautui oikein sopivaksi yöpymispaikaksi vaikka ei kaupungin keskustassa ollutkaan. Aamiaisen jälkeen oli aika heittää kamat kyytiin ja startata takaisin baanalle mikä oli hotellin välittömässä läheisyydessä (Ausfart Kassel Waldau). Harmaasta aamutaivaasta huolimatta teimme matkaa kohti Marburgia aurinkoisessa säässä. 
Kahvitauon paikka osui Marburgiin mikä oli isompi paikka kuin ajateltiin ja missä varmasti olisi ollut enemmänkin katseltavaa kuin vain nopea pysähdys. Matkaa oli kuitenkin päätetty tehdä ripeään tahtiin ja matka jatkui Koblenziin. Täällä joet Mosel ja Rein yhtyvät, mutta sen syvällisempää tutkielmaa paikasta emme täälläkään tehneet. Pikaisen lounaan jälkeen matka jatkui tietä numero 49 kohti päämääräämme, Bernkastel-Kuesia.

Bernkastel ylhäällä olevine linnaraunioineen

Bernkastelin kirkon torni


Mosel virtaa

Tie nro 49 Koblenzista alaspäin on oiva suunta nähdä koko Moselin jokilaakson kauneus. Näkymän uskoo vasta kun sen omilla silmillään todistaa. Sää suosi matkalaisia mukavasti kunnes lähestyttiin Cochemia. Vähän ennen kylään tuloa ukkoskuuro yllätti. Cochemissa kuitenkin pyörät parkkiin ja kahvitauolle sopivast kohdalle osuvaan kahvilaan. Cochem on turistioppaiden mainostama paikka ja se kyllä näkyi katukuvassakin väen paljoutena. Positiivista oli kuitenkin se,  että moottoripyörille oli erikseen opastettu ilmainen parkki linja-autopysäkkien välittömässä läheisyydessä.
Sade ehti kahvitauon aikana hieman laantuakin mutta sai uutta voimaa lähestulkoon heti kun olimme päässeet takaisin tielle. Tieto, että määränpää häämöttää, auttoi sietämään keliä ja eihän perille ollut enää kuin reilut 50 km.

Olimme informeeranneet hotelli-isäntäämme arvioidusta saapumisajasta ja kun saavuimme perille klo 17:30, niin Herr Ries ilmeistyi välittömästi paikalle ja pyörät saatiin parkkiin autotalliin. Huoneet meille luovutettuaan isäntä poistui paikalta ilmoitettuaan että aamiaista tarjotaan klo 8-10 välisenä aikana. Puolet seurueesta tunsi paikan etukäteen, joten ei ollut ongelmia suunnata kylille juoma- ja ruokapaikan etsintään.
Eilisestä moottoritien jumista selvisi uutisten myötä, että edempänä tiellä oli ollut peräänajo-onnettomuus.
Tässä kohtaa 'päiväkirjaa' voi harmiksensa todeta, että nettiyhteydet ovat paikan päällä jokseenkin huonot ja kuvien lataaminen tuskallisen työlästä, joten niitä sitten päivitellään myöhemmin.

Parsa-aika parhaimmillaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti