Translate

keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Päivä Bernkastelissa 15.6.

Guesthouse Ursulan (mittelmoselferien.de) aamupalaan kuuluu lasillinen kuohuviiniä ja sen meidänkin matkaseurue nauttii muiden pöydän antimien lisäksi. Aamupalalla ei lisäksemme ole muita, mutta valmiiksi katettu pöytä antaa olettaa, että myöhäisempiä vierailijoita talossa on. Kesäkuu ei ole ruuhkaisinta loma-aikaa, koska silloin tältä kylältä ei vapaata majoituspaikkaa hevin irtoa.

Saksan vanhin talo

Säätieto lupaa tällekin päivälle sadekuuroja, mutta lähdemme kuitenkin rohkeasti ulos liikkeelle. Poikkeamme turisti-infossa kysymässä onko Trieriin mahdolista tehdä visiittiä bussilla. Selviää, että huomenna torstaina se olisi mahdollista, mutta asia jää harkintaan.
Otamme taksin allemme ja pyydämme kyydin ylös linnaraunioille. Pettymykseksemme raunioilla on rakennustyömää ja alue lähestulkoon kokonaan aidattu. Näkymät silti alas laaksoon ja joelle ovat mahtavat, joten ei ollut turha reissu. Patikoimme takaisin alas kylään (n. 650 m) ja ihailemme samalla viiniviljelyksiä.

Päivän kuluessa teemme päätöksen, että hyppäämme huomenna 'turistibussiin' ja käymme tutustumassa Trieriin. Meille kyllä kerrotaan, että opastus on saksankielinen, mutta emme anna asian häiritä vaan ostamme liput (21 eur/hlö). Lähtö klo 9:30 Kuesin puolelta ja paluu n. klo 17. Riittänee, että olemme sovitussa paikassa sovittuun aikaan aina kun bussi jatkaa matkaansa. Jää nähtäväksi, tulemmeko samalla kyydillä takaisin mutta siitä lisää myöhemmin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti