Translate

tiistai 21. kesäkuuta 2016

Kaupunkilomalle Bremeniin 18.6. & 19.6.

Illalla pohdimme mihin suuntaamme seuraavaksi ja Bremen sai kannatusta. Päätämme siis lähteä Xantenista kohti Bremeniä, missä vietämme seuraavat 2 päivää. Säät ovat koko matkamme ajan olleet epävakaiset ja napakka sadekuuro yllättää matkalaiset. Seurueemme toinen pariskunta päättää pukea sadeasut sillan alla parkissa. Se on hyvä juttu, koska yleensä keli paranee moisen pukemisjumpan jälkeen nopeasti. Niin nytkin.
Maisemallisesti liikutaan Saksan vilja-aitassa. Viljelyspinta-alaa on paljon ja kaikki lajikkeet edustettuna. Maisemassa on myös tuulivoimaloita sekä aurinkopaneeleita talojen ja navettojen katoilla. Tälläkin matkalla joudumme kahdelle eri kiertotielle (Umleitung). Siinä kun Suomessa suljetaan toinen ajokaista ja liikenne sujuu toista pitkin, niin Saksassa suljetaan koko tie ja ohjataan kulku kiertotien kautta. Kierto saattaa olla kymmeniä kilometrejä pitkä. Pääsääntöisesti ne on kuitenkin hyvin opastettu.
Lähellä Bremeniä Cloppenburgissa ajamme pyörät parkkiin ja jalkaudumme etsimään sopivaa lounaspaikkaa. Se löytyy lähes heti tien toiselta puolelta ja jokainen löytää mieleistään evästä. Jälkiruuat nautitaan tien toisella puolella olevassa italialaisessa jäätelökahvillassa. Tämän jälkeen edessä on matkan vaikein osuus eli löytää oikea sisäänmeno kaupunkiin ja hotelliin, mikä edellisenä iltana varattiin booking.comin kautta.
Kännykän navigaattoria apuna käyttäen löydämme vain yhden harhailun jälkeen hotellille (Five Seasons Design hotel Bremen) ja täälläkin moottoripyörät saa sisäpihalla olevalle parkkialueelle parkkiin.


Kirjaudumme sisään ja myös maksu tapahtuu heti. Palvelu on kuitenkin tehokasta ja avainkortit kädessä suuntaamme 4. kerrokseen. Respa printtasi heti myös wifi-tunnukset eikä niitäkään tarvinnut erikseen kysellä.
Tervetulomaljat kaupunkiin nautitaan hotellin aulabaarissa. Sen jälkeen lyhyt visiitti vanhaan kaupunkiin mikä tällä kertaa on erilaisten restaurointien käsissä (mm. Raatihuone ja Liebfraukirche). Ilta edennyt ja nälkä kasvanut. Niinpä palaamme lähellä hotellia sijaitsevaan suosittuun turkkilaiseen ravintolaan. Ruoka on hyvää, mutta sitä on aivan liian paljon. Ei olisi pitänyt sortua alkuruokiin laisinkaan. Täällä ei lauantai-saunaa ole tarjolla, joten on aika painua unten maille. Sunnuntaina on koko päivä aikaa tutustua paremmin kaupunkiin.

Schnoor, Bremen
Sunnuntai 19.6. Bremenissä

Hotellin aamupalasta kannatti ehdottomasti maksaa 10 euroa/hlö. Valikoimaa on paljon ja meikäläisittäin erikoisuutta edusti appelsiinipuristin mikä teki mehun lasiin suoraan tuoreista appelsiineista. Ei ollut siis mitään vedellä jatkettua litkua.Aamupalan jälkeen suuntaamme kaupungille tarkoituksena kurkistaa ainakin kaupungin tuomiokirkon sisälle. Käynti kirkossa ei kuitenkaan onnistu suunnitellusti koska sisään ei pääse kirkonmenojen aikaan. Ihmetyttää myös keskelle vanhaa kaupungia ilmestyneet 'aitarakennelmat'. Kyse on Deutsche Postin naisten juoksusta, mistä meillä ei ole sen tarkempaa tietoa. Bremenin soittoniekat muistomerkki osuu kuin vahingossa kohdalle ja siitä asiaankuuluvasti muutama kuva puhelimen muistiin. Hotellin respa oli käyntikohteeksi suositellut myös Schnooria (taiteilijoiden ja kädentaitajien kaupunginosa) ja suuntaamme sinne. Vaikutelma on viehättävä kapeine kujineen ja sunnuntaihin aukeavine puoteineen. Valitettavasti sadekin meidät jälleen tavoittaa ja katsomme viisaammaksi suunnata lähibaariin sitä karkuun. Kyse on jälleen vain sadekuurosta ja jalkaudumme pian takaisin kiertelemään ja katselemaan mitä paikalla on tarjolla. 
Hauska patsas Schnoorin alueella

Vaikka aikaa on jo vietetty Saksan maalla, niin wurstille on vielä tilaa. Suuntaamme takaisin kirkon nurkille ja siellä nähdylle makkarakojulle. Lounas koostuu paistetusta bratwurstista sämpylän välissä, perunasalaatista ja kivennäisvedestä. Pikalounas maistuu ja vuorossa on uusi yritys tuomiokirkolle, mutta meitä ei vieläkään onnista. Pitää odottaa klo 14 ovien aukeamista. Tripadvisoria tutkiessa vastaan oli tullut Hofbräuhaus Bremen ja päätimme lähteä sitä etsimään. Osoite ei ollut kaukana ja se melkein löytyi; turisti löysi itsensä sisälle baariin sisäpihan terassin kautta. Vastassamme oli todella ystävällinen baarimikko joka katsoi asiakseen kysyä mistä päin olimme. Kun olimme kertoneet olevamme Suomesta, niin baarimikko kiikutti iloisena suomenkielistä ruokalistaa. No, tällä kertaa oli kyse vain juomista ja nekin pöytään nopeasti kannettiin. 
Sen verran hyvä fiilis jäi HB Bremenistä, että päätämme jo päiväaikaan tulla tänne illalliselle.


Viimein vierailu St. Petri Domissakin onnistuu ja jälleen voimme vain ihmetellä kirkkojen suuruutta ja sitä kuka nämä valtavat rakennelmat on aikanaan rakentanut. Seurueen miesväki muistaa yht'äkkisesti,  että F1 kilpailu ajetaan tänään sunnuntaina klo 15 paikallista aikaa Bakussa. Lähdemme suuntaamaan hotellille, mutta päiväkahvit poiketaan matkan varrella nauttimaan Tuulimylly -kahvila/ravintolassa. Jäätelöt ja omenastruudeli maistuvat, mutta uunissa paistettu juustokakku ei oikein ihastuta. Hotellin respassa on työvuorossa pirteä naishenkilö ja häneltä kysymme, näkyykö formulat miltään kanavalta. Aikansa tv:tä selattuaan kanava löytyy ja miesväki jää kisaa oluen kera seuraamaan. 
Ei päässyt Räikkönen palkintopallille, mutta tiukoille meni.

Päivällä tehdyn päätöksen mukaan suuntaamme takaisin Hofbräuhausiin illalliselle. Tällä kertaa ihan pääoven kautta. Tarjoilu on ystävällistä ja ruoka maistuvaa vaikka kukaan ei uskataudu listalta mitään possunpotkaa tilaamaan. Takaisin hotellille suuntaamme Schlachten rantapromenadin kautta. Matkalla pysähdymme terasille nauttimaan Jägermeisterit ja ihailemme auringon laskua joella (Weser).

Tuulimylly kahvila

Kyllä, Bremen vaikuttaa todella ihastuttavalta kaupungilta ja jos Ryanair tänne turisteja lennättää, niin varmasti jossain kohtaa tulemme uudelleen. Totta kuitenkin se, että sunnuntaina ei ole mitään shoppailumahdollisuuksia tarjolla, mutta ruokaa ja juomaa saa.

Auringonlasku Schlachten rantapromenadilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti