Translate

torstai 30. kesäkuuta 2016

Kotiinpaluun lähestyessä vielä yksi kaupunki Schwerin 20.6.

Miesten seuratessa formula-kisaa, seurueen naisväki tutkaili Saksan karttaa sekä surffasi netissä seuraavan kohteen löytämiseksi. Tässä yhteydessä tuli löydetyksi sivusto eupedia.com, mikä ei meille entuudestaan ollut tuttu. Sivuston ja kartan avulla kohteeksi valikoitui kaupunki nimeltään Schwerin. Sen etuna sopiva etäisyys Travemündesta (reilu 80 km) sekä kaupungissa oleva 'herttuallinen linna'. Schwerin on myös Mecklenburg-etu-Pommerin pääkaupunki.

Otamme siis Bremenistä suunnan Schweriniin navigoiden kaupungista ulos isoja teitä välttäen. Keli on aurinkoinen ja lämpöä n. 20 astetta mikä on sopiva moottoripyörän kyydissä olijoille. Tiet ovat hyvässä kunnossa ja paikoitellen puut luovat varjoisan kujan matkalaisten ylle. Samojen varjojen suojissa on siellä täällä pari asuntovaunua ja yksi vanha asuntoauto. Liekö sitten Hampurin läheisyyden vaikutusta, mutta tarjolla näyttäisi olevan naisseuraa!?!

Päivän ensimmäinen tankkaustauko pidetään Rotenburgissa ja täältä matka jatkuu Amelinghauseniin missä kevyt lounas Flammkuchenin merkeissä. Matka jatkuu maalaismaisemissa kohti Schweriniä ja kaupungin liepeillä pysähdymme laittamaan edellisenä iltana booking.comin kautta varatun hotellin (InterCityHotel Schwerin) osoitteen puhelimen navigaattoriin. Navigointi tyssää lähes alkumetreillä tietyöhön minkä johdosta päädymme umpikujaan. Reitti hieman pitenee, mutta hotelli kuitenkin löytyy. Alun alkaen olisi pitänyt navigoida rautatieaseman opasteiden mukaan, koska se sijaitsee hotellin välittömässä läheisyydessä.

Kirjaudumme sisään hotelliin n. klo 16. Samalla sovimme, että pidämme toisen 2 h huoneen seuraavana päivänä siihen saakka, kunnes on aika startata kohti Travemündea ja Finnlinesin terminaalia. Siitä ilosta pitää maksaa vrk hinta huoneestä mikä täällä on 65 euroa. Aamiainen maksaa erikseen 13 eur/hlö ja se ei näin jälkikäteen arvosteltuna sijoitu matkan top 3:een.

Hotellimme


Hotellin edustalla olevalla aukiolla oleva suihkulähde patsaineen "Rettung aus Seenot"


Keli on edelleen aurinkoinen ja lämmin joten nopea siistiytyminen huoneessa ja jalkautuminen kaupungille ja terassille. Juomia nauttiessa tutustumme Tripadvisorin avulla ravintolatarjontaan ja päädymme suuntaamaan Altstadtbrauhausiin murkinalle. Nuori tarjoilija-neitonen palvelee meitä juoheasti englanniksi tuoden myös englanninkielisen ruokalistan. Kyse ei ole mistään gourmet-paikasta vaan täällä tarjotaan melko konstailematonta maukasta ruokaa.

Ilta on vielä nuori ja päätämme suunnistaa kauppakeskukseen Schlosspark Center Marienplatzille. Toiveissa on löytää Saksan maajoukkueen väreissä oleva t-paita muistoksi käynnissä olevista jalkapallon EM-kisoista. Löydämme kauppakeskuksesta Intersportin ja sieltä löytyy myös toivottu paita. Naispuolinen myyjä tiedustelee englanniksi mistä päin olemme ja kun vastaamme Suomesta, niin hän kertoo olleensa v. 2006 puoli vuotta Suomessa Kauhavalla. Vaihdamme muutaman sanan ja toivotamme hänet uudelleen tervetulleeksi vierailemaan Suomessa. Pitkä päivä väsyttää, mutta yömyssyt nautimme Kabana-Barissa.
Maisemaa  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti