Translate

tiistai 21. kesäkuuta 2016

Bernkastelista Xanteniin 17.6.

Aamupalan ja majoituksen maksun jälkeen on aika kiitellä Herr Ries. Hotelli Ursula (mittelmoselferien.de) toimi jälleen loistavasti ja moottoripyörät olivat suojassa talon autotallissa. Tämän päivän matkaohjelmassa on yritys välttää moottoriteitä ja olla joutumatta isojen kaupungien 'pyörteeseen'. Teitä on kuitenkin paljon valittavaksi eikä moottoriteitäkään täysin pystytä välttämään. Yhden kerran jouduttiin tarkistamaan suuntima ja tekemään pieni korjausliike.  Kölniä ja Düsseldorfia ohitettaessa kaistoja on ihan riittävästi seurattavaksi jotta pysyy oikeassa suunnassa.
Tälläkään etapilla emme välty tietöiltä ja moottoritie seisahtuu ja siitä pikkuhiljaa taas lähtee uudelleen etenemään. Päivän lounastaukoa pidetään Serwaysin liikenneasemalla missä BurgerKing ruokkii matkaajat. Tällä matkalla tulee myös tutuksi wc:t joihin pääsee 70 centtiä maksamalla läpi kulkuportista. Tapahtumasta saa kuitin millä sitten vastavuoroisesti saa aseman kahvista/juomasta 50 centtiä alennusta. Kahvikupin hinta n. 3 euroa tuntuu kuitenkin lähtökohtaisesti kalliilta.
Matkan edetessä päiväkin kirkastuu. Tosin, lounasaikaan tullut sadekuuro ei meikäläisiä haitannut. Saavumme perille Xanteniin iltapäivällä n. klo 14 aikaan. Paikka näyttää todella viehättävältä, mutta kuten niin monessa saksalaisessa pienessä kaupungissa, niin täälläkin keskusta on liikenteeltä suljettu. Moottoripyörät parkkiin kadun varteen ja naisväki siitä jalan kohti turisti-infoa kyselemään mahdollista majoitusta. Kaupungissa on skotti-festivaalit ja majoituskapasiteetti lähes käytetty. Kaksi huonetta kuitenkin löytyy ihan keskusaukion ääreltä hotelli Hövelmanista hintaan 108 euroa/2 hh sis. aamupalan. Lisäksi pitää maksaa kaupunkiveroa 1,2 euroa/hlö/yö. Hotelli tarjoaa moottoripyörille parkkeerauksen autotallissa mikä miesväkeä miellytti.


Kaupungista löytyy roomalaisten legioonalaisten jäljiltä arkeologinen puisto. Alue sisältää "ulkoilmamuseon" mm. amfiteatteri ja temppelin pylväitä. Lisäksi olisi ollut myös museorakennus, mutta paikan aukioloaika (klo 18 asti) vs kello, ei enää mahdollistanut sitä. Ulkoaluetta tutkaillessamme yllemme kerääntynyt pilvikin päättää luovuttaa antinsa sateena. On siis aika palata keskustaan. Matkalla poikkeamme kohdalle osuvaan baariin missä meihin suhtaudutaan uteliaan ystävällisesti.

Tripadvisorin mukaan hotellimme ravintola kuuluu paikan kärkikastiin ja niinpä suunnistamme sinne illallistamaan.  Valinta ruokalistalta, yhtä lukuunottamatta (broileri), on kalaa. Kaikkien mielestä ruoka on maukasta ja paikka ansainnut suosituksensa Tripadvisorin sivuilla. Illan päätteeksi katsastamme keskustaa vielä uudelleen ja poikkeamme kellaribaariin mikä sopivasti osuu kohdallemme. Kuten muuallakin Saksassa, niin käynnissä olevat jalkapallon EM-kisat näkyvät täälläkin Saksan lippuina, nauhoina, yleisenä paikan värityksenä etc. Paikka on oikein viehättävä 'kellariympäristö' ja palvelu täälläkin niin ikään uteliaan ystävällistä. Suomalaiset turistit eivät taida olla ihan jokapäiväisiä vieraita edes kesäaikaan.
Jos vaan matka ikinä kulkee Xantenin lähellä, niin ehdottomasti vierailun arvoinen käyntikohde.

Temppeli, Xanten

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti